Zakelijk krediet

Een zakelijk krediet zorgt er voor dat u meer bestedingsruimte krijgt op uw zakelijke rekening. Het is een geldbedrag dat u gaat lenen, maar dan voor uw eigen onderneming. Zakelijk lenen kan dan ook vaak tegen gunstigere tarieven dan een normale lening.

Er zijn verschillende banken die u een zakelijk krediet kunnen geven, alle banken hebben eigen voorwaarden. Het zou kunnen zijn dat het zakelijk krediet bij een bank is bedoeld voor startende en bestaande onderneming en voor het lenen van bedragen vanaf 5000 euro. Er kan sprake zijn van een variabele rente maar ook van een vaste rente. Deze is afhankelijk van hoe u de rentestanden vast laat zetten wanneer u een contract gaat tekenen bij de zakelijk krediet. Een minilening valt niet onder een zakelijk krediet, simpelweg doordat het bedrag te laag is en dit soort kredieten nooit wordt gebruikt om te investeren.

De voordelen van een zakelijk krediet

Een zakelijk krediet zorgt er voor dat u kunt genieten van veel voordelen. Om te beginnen heeft u bij een zakelijk krediet vaak geen verplichte periodieke aflossing. Daarnaast worden er vaak maar een paar beperkte zekerheden gevraagd en dat zorgt er voor dat de kans groot is dat u een zakelijk krediet aan kunt vragen voor uw onderneming. U kunt zelf beslissen hoeveel van het zakelijk krediet u ook echt gaat gebruiken, daarnaast heeft u vaak ook het voordeel bij inzet van overwaarde op uw onroerend goed. Het grootste voordeel is dan nog dat zakelijk lenen snel geregeld kan zijn.

Rentestanden van het zakelijk krediet

Het is belangrijk dat u de rente goed in de gaten gaat houden van een zakelijk krediet. U moet eigenlijk pas een zakelijk krediet af gaan sluiten wanneer u zeker weet dat u de laagste rente heeft en de beste kwaliteit krijgt. Ook het afsluiten is hierbij natuurlijk van belang, waar gaat u het zakelijk krediet afsluiten en welke banken hebben de beste voorwaarden?

Als u daar aan gaat denken dan zorgt u er voor dat u goed voorbereid bent. Dit is tegenwoordig zeer belangrijk omdat er steeds meer bedrijven zijn die u een zakelijk krediet aan kunnen bieden, u moet zelf zo verstandig zijn om alles te vergelijken. U moet hierbij denken aan de rente, de afsluitkosten maar ook aan de voorwaarden. U wilt natuurlijk niet teveel geld kwijt zijn iedere maand aan het aflossen van een zakelijk krediet. Indien u al een zakelijk krediet heeft moet u weten dat overstappen van bank altijd mogelijk is als dit nodig mocht zijn voor de juiste lening.

Daarom kunt u maar beter nu de afspraken maken en zorgen dat u er geheel achter staat en dan de papieren tekenen. Als dit dan helemaal rond is dan kunt u gaan genieten van de mogelijkheden die zakelijk lenen u kan brengen.